După ce le-a explicat Dragoș bunicilor: cum să facă clătitele, care e lista ingredientelor, cum să desfacă o nucă de cocos, cum să planteze palmieri de cocos la grădină și să vândă cocos 🙂 , am ajuns la „Eu sunt îndrăgostit în fiecare zi!”. Cum? Îți povestesc mai jos.

„Eu sunt îndrăgostit în fiecare zi!”

Dialogul dintre bunici și băiețelul meu de 5 ani a evoluat până la ce este ziua îndrăgostiților. 🙂

La un moment dat, Dragoș, mă întreabă:

„Și eu când mă voi îndrăgosti?”

„Când vei crește mare”, îi răspund eu.

„Și de cine mă voi îndrăgosti?”, întreabă el.

„Bună întrebare” mă gândeam, la care îi răspund:

„De o fată, care o să-ți placă și o vei îndrăgi. Tu vei ști…”, și zâmbesc.

„Dar eu sunt îndrăgostit în fiecare zi!”

„De cine?” întreb eu curioasă.

„De tine!”

Am rămas fără cuvinte… așa cum am fost plăcut surprinsă de acest răspuns. I-am mulțumit pentru aceasta și l-am îmbrățișat. Îi sunt recunoscătoare pentru acest frumos moment care m-a dus ușor pe tărâmul următoarei conștietizări: Cum ar fi oare să fim îndrăgostiți în fiecare zi?

Cum ar fi să fii îndrăgostit/ă în fiecare zi?

Cum ar fi să fim îndrăgostiți în fiecare zi de noi înșine? Cum ar fi să fim îndrăgostiți în fiecare zi de oamenii din viața noastră, din jurul nostru? Cum ar fi să fim îndrăgostiți în fiecare zi de natura și animalele care ne înconjoară?

Acestea sunt întrebările care mi le-am pus și asupra cărora începusem să reflectez. Te invit să-ți adresezi aceste întrebări, însă fără a te grăbi să dai răspunsuri scurte și imediate. Încearcă să simți greutatea și, în același timp, farmecul acestor întrebări.

Prea mult și prea des suntem prinși în rutina noastră de zi cu zi și nu mai avem timp să fim prezenți cu adevărat cu noi înșine, cu cei dragi nouă, cu oamenii din jurul nostru, să fim prezenți în brațele naturii cu tot ce ne dăruiește. Prea puțin și prea rar ne punem întrebări despre noi și viața noastră, despre relațiile noastre, despre esența noastră, care pot părea la prima vedere filosofice și banale.

La început mă gândeam să dezvolt fiecare întrebare și să subliniez importanța iubirii de sine în creșterea stimei de sine, importanța iubirii perfecte în relații imperfecte, importanța iubirii ca esență ce ne definește ființa… Însă, acum când scriu aceste rânduri am simțit că nu vreau să le dezvolt, ci mai degrabă să le las deschise spre reflecție și introspecție pentru tine. Să le dai tu culoare și valoare. Altfel, vor fi culorile, valorile care le atribui eu, perspectiva mea, care ar putea denatura chintesența aleasă de tine. Or, aceste întrebări sunt despre fiecare din noi așa cum le înțelege și le percepe într-un timp și spațiu dat.

Pe această notă de profunzime și sinceritate – să fim îndrăgostiți în fiecare zi de noi înșine, de cei dragi nouă, de splendoarea naturii, să ne privim dincolo de ceea ce vedem doar cu mintea, să vedem frumusețea din fiecare din noi și să ne amintim că putem fi îndrăgostiți în fiecare zi, prin Prezență și Recunoștință. (Despre aceste subiecte revin în alte articole.)

Cu Iubire,

Stela

Un Ebook în dar pentru tine!

20 de măsuri eficiente care te pot ajuta să reduci una dintre cele mai mari griji ale oamenilor – cea legată de bani.

Descarcă gratuit!


Leave a Reply

Your email address will not be published.