„Sutem ceea ce facem în mod repetat, prin urmare excelența nu este un act, ci un obicei” spunea Aristotel. Ne dorim să devenim mai prosperi, și aici, nu mă refer doar la partea financiară… Ce gândim despre prosperitate și ce facem concret pentru a deveni mai prosperi? Te-ai întrebat vreodată cum se explică fenomenul care se amplifică, mai ales, în perioadele de criză: oamenii bogați devin tot mai bogați și oamenii săraci tot mai săraci? Răspunsul pe cât e de simplu, pe atât e de complex. Studiile în domeniu arată că mentalitatea, obiceiurile zilnice, acțiunile fac diferența între oamenii prosperi și cei săraci.

Un studiu concret realizat în SUA la acest subiect, a fost realizat de Rich Habits (Thomas C. Corley), care arată în cifre, diferențele între obiceiurile zilnice ale oamenilor bogați și ale celor săraci.

În continuare te las să vezi diferențele și să tragi propriile concluzii.

10 Obiceiuri care fac diferența între oamenii bogați și cei săraci

1. 80% din oamenii bogați se focusează pe atingerea unui singur scop, față de 12% din cei săraci.

A deveni bogat, nu este un lucru care ține de cât de norocos ești, ci mai degrabă de cât de mare îți este voința, motivația și ce faci în acest sens. E o cale pe care o poți alege și pentru care e nevoie să-ți pregătești un traseu, să te echipezi corespunzător și să-l urmezi cu perseverență. Nu întâmplător 92% din cei bogați cred că „norocul ți-l faci singur”, iar 90% din cei săraci cred că „dacă ai noroc, ajungi bogat”.

2. 90% din oamenii bogați Nu cred în destin, pe când 90% din cei săraci cred în destin.

De ce? Pentru că 79% dintre oamenii bogați își asumă responsabilitatea pentru situaţia lor financiară, faţă de 18% din cei săraci. Există această convingerea că trebuie să te naști într-o familie avută ca să devii bogat. Tot acest studiu arată că oamenii bogați se nasc în familii bogate- 24%, în familii din clasa mijlocie- 45% și în familii sărace- 31%.

3. 88% din oamenii bogați citesc zilnic cel puțin 30 min./zi, față de 2 % din cei săraci.

Din aceste cifre poți să vezi clar importanța cititului, educației în viața oamenilor. „Nu îmi amintesc mai mult de cărțile pe care le-am citit decât de mesele pe care le-am mâncat. Și cu toate astea, ele sunt cele care m-au facut ceea ce sunt” spunea Ralph Waldo Emerson.

4. 86% din oamenii bogați cred în educația continuă până la sfârșitul vieții, față de 5% din cei săraci.

Există un adevăr mare, care spune așa: „Omul cât trăiește învață”. Învățăm pe toate planurile din propriile experiențe de viață, dar și de la alți oameni, din cărți, cursuri, seminare, articole, interviuri… pentru a evolua și a ne dezvolta continuu. Diferența la acest aspect între oamenii bogați și cei săraci e cât învață, ce învață, până când învață și de la cine învață. Cei bogați învață continuu pentru a-și dezvolta permanent abilitățile și aptitudinile, care să-i ajute să devină mai prosperi. Cei săraci fac o școală, facultate și apoi cred că nu mai au nevoie să învețe, pentru că știu deja totul.

5. 70% din oamenii bogați manâncă mai puțin de 300 calorii/zi de mâncare nesănătoasă, față de 3% din cei săraci.

Contează nu doar cât manânci, dar și ce mănânci. Calitatea, cantitatea, frecvența și combinația alimentelor care le consumăm, pe termen lung, au impact direct asupra stării noastre de sănătăte. Băiețelul meu de 5 ani a zis într-o zi o frază foarte înțeleaptă: „Cum mâncăm, așa suntem.” 🙂 Lucrurile stau simplu, dacă nu avem grijă de sănătatea noastră, mai târziu avem de suportat consecințele, care ne costă.

6. 76% din oamenii bogați fac execiții fizice 30 min./zi de 4 ori pe săptămână, față de 23% din cei săraci.

Știm cu toții de „o minte sănătoasă într-un corp sănătos” și de cât de important este sportul pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Mișcarea, exercițiile fizice cresc nivelul nostru de energie, productivitatea noastră, ne eliberează de stres și ne oferă claritate. Nenumăratele beneficii ale sportului le cunoaștem, însă întrebarea e dacă îl practicăm cu regularitate, pentru a ne putea bucura de ceea ce ne oferă. Răspunsul la această întrebare face și diferența între oamenii prosperi și cei săraci, cât de mult au grijă de condiția lor fizică.

7. 23% din oamenii bogați joacă jocuri de noroc, față de 50% din cei săraci.

Oamenii bogați joacă jocuri de noroc pentru distracție și pentru că își permit, iar cei săraci pentru că își doresc să se îmbogățească peste noapte sau să-și rezolve rapid problemele financiare.

8. 67% din oamenii bogați își scriu obiectivele pe hârtie, față de 17% din cei săraci.

Când scrii ceva pe o foaie de hârtie, declanșezi ceea ce se numește activitate psihoneuromotorie. Deoarece mintea și corpul sunt complet activate, atunci când scrii ceva, acea informație este automat transferată minții subconștiente. Astfel, scrierea țelurilor crește șansele realizării lor, pe lângă faptul că îți activează capacitatea creativă și îți stimulează creierul.

9. 75% din oamenii bogați transmit zilnic copiilor lor obiceiuri de succes, față de 6% din cei săraci.

Copiii sunt oglinda părinților. Indiferent ce așteptări ai avea de la un copil sau cum îți dorești să fie, începe mai întâi cu tine, pentru că el învață de la tine. Copii învață ce fac, nu ce zic părinții. De acest lucru sunt conștienți oamenii bogați și își asumă că ei sunt cei mai buni educatori ai copiilor săi, pentru a le oferi o ghidare de succes în viață.

10. 67% din oamenii bogați se uită la televizor mai puţin de 1 oră/zi, faţă de 23% din cei săraci.

Îmi place mult cum spune Robin Sharma „Oamenii obișnuiți au televizoare mari, oamenii extraordinari au biblioteci mari“. Oamenii bogați știu cât de prețios este timpul și își pot limita în mod corespunzător timpul destinat divertismentului.

Personal am rămas surprinsă de acest statistici și de aceste decalaje. Nu-mi venea să cred! Ție cum ți se par? Te invit să lași mai jos în comentarii părerea ta. Apropo, surprinde-i și pe prietenii tăi cu aceste cifre uimitoare.

Spor și prosperitate îți doresc! 🙂

Stela

Un Ebook în dar pentru tine!

20 de măsuri eficiente care te pot ajuta să reduci una dintre cele mai mari griji ale oamenilor – cea legată de bani.

Descarcă gratuit!


Leave a Reply

Your email address will not be published.