Cartea „Banii. Stăpânește jocul” de Tony Robbins mi-a dat un imbold ca să fac o schimbare în viața mea, de a croi un drum spre libertate financiară. A contribuit chiar la luarea deciziei de a fonda acest blog, fiind inspirată de mesajul final al acestei cărți, pe care-l voi cita la sfârșit de articol.

A venit mai mult decât ca o completare, după ce citisem cartea ,,Tată bogat, tată sărac” de Robert T. Kiyosaki. Pentru că mi-a oferit strategii practice de investiții, claritate și multe detalii pentru a acționa, dar și multe povești inspiraționale. Într-adevăr e o resursă minunată de bunăstare și prosperitate.

Fiind a 2-a carte de educație financiară pe care am citit-o, am savurat lectura ei și m-am bucurat din plin de conținutul ei financiar nespus de valoros și aplicabil. În momentul în care am finalizat de citit cartea, aveam și strategia și planul de acțiune pe termen lung, care îmi lipseau.

Cine este Tonny Robbins și despre ce vorbește în cartea „Banii. Stăpânește jocul”?

Tony Robbins este un celebru speaker motivațional din zilele noastre, autor de bestselluri, antreprenor, instructor financiar și filantrop. A antrenat milioane de oameni și i-a ajutat să-și descopere forța interioară pentru a face schimbări în viața lor personală și profesională.

În cartea sa abordează într-un stil foarte simplist cele mai complexe concepte financiare și prezintă 7 pași care îi poate face cititorul, pentru a deveni liber financiar:

 • Pasul 1: Să aloci un procent din venitul tău pentru economii și investiții
 • Pasul 2: Să cunoști regulile înainte de a intra în joc
 • Pasul 3: Să știi prețul visurilor tale și să faci jocul ușor de câștigat
 • Pasul 4: Să înveți unde îți plasezi banii și în ce proporții
 • Pasul 5: Să creezi un sistem de surse de venit pe toată viața
 • Pasul 6: Să investești asemenea celor mai bogați 0,001%
 • Pasul 7: Să te bucuri și să trăiești o viață mai plină și mai prosperă.

Cartea „Banii. Stăpânește jocul” are peste 700 de pagini, dar sincer nu cred că ai putea să te plictisești citind-o, datorită stilului ei alert și plin de inspirație. Din această carte vei putea afla despre economii și investiții din alte perspective, dar și despre alte lucruri importante, cum ar fi:

 • demontarea miturilor financiare;
 • atingerea obiectivelor financiare și retragerea din câmpul muncii mai devreme chiar cu 10 ani;
 • creare unui flux de venituri pe viață;
 • dobândirea siguranței financiare;
 • secretele celor 50 cei mai de succes investitori din lume.
Plusurile acestei cărți sunt:
 • Limbajul folosit de autor este simplu și ușurează lectura cititorului, fiind vorba de o carte complexă de educație financiară;
 • Capacitatea autorului de a explica termeni și fenomene economice complicate pe înțelesul tuturor;
 • Conținutul cărții este de actualitate, e foarte bine structurat, coerent și oferă fluență în timpul lecturii.

Minusurile identificate sunt:

 • Informațiile legate de instrumentele financiare și sistemul de pensie vizează realitățile din SUA.

Acest aspect e bine de luat în considerare, atunci când ne interesează să aflăm:

 1. ce produse financiare similare găsim pe piața financiară locală?
 2. dacă putem avea acces în calitate de investitori mici la produsele de pe piața financiară americană sau internațională?

Ce mi-a placut mult la această carte e deschiderea și entuziasmul transmis de autor, ambundența mesajelor motivaționale, reprezentările grafice detaliate și statistici utile despre finanțe și investiții. Vreau să citez aici și mesajul-cheie de la finalul cărții, care îmi place și cu care rezonez: „Secretul final al bogăției este: secretul vieții este să dăruiești.

Cartea „Banii. Stăpânește jocul” de Tony Robbins e una din cele mai bune cărți de educație financiară, ce te ghidează în zona finanțelor personale și a investițiilor, a secretelor marilor investitori, dar și care îți oferă o adevărată oază de motivație.

E o carte excepțională din care poți învăța și aplica multe lucruri, la modul cel mai practic. Te încurajez cu căldură să o citești, să te bucuri de valoarea ei și să împărtășești impresiile tale mai jos în comentarii.

Te invit să-i faci curioși și pe prietenii tăi să descopere această carte. Să știi că și eu am aflat de ea de la un coleg de școală, căruia îi sunt recunoscătoare pentru acest lucru!

Lectură plăcută! 🙂

Stela

Un Ebook în dar pentru tine!

20 de măsuri eficiente care te pot ajuta să reduci una dintre cele mai mari griji ale oamenilor – cea legată de bani.

Descarcă gratuit!


Leave a Reply

Your email address will not be published.