Îmi amintesc și acum momentul când a ajuns cartea ,,Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason în biblioteca familiei. Pentru că am procurat-o online, îmi imaginam că e o carte groasă. Doar e o carte de educație financiară! 🙂 Titlul îmi inspira un limbaj folosit în cărțile de istorie. Dar mă înșelasem…

O carte subțirică 🙂 , dar cu un conținut nespus de valoros și la subiect, bogat în parabole babiloniene cu mesaje profunde, pline de înțelepciune.

Titlul cărții ,,Cel mai bogat om din Babilon” m-a făcut curioasă să aflu ce principii financiare (și nu doar) predominau în spatele zidurilor babiloniene? Cum era viața oamenilor din oraș în acea perioadă? Cum gândeau?

Pe măsură ce citeam cartea, mă cutremura conștientizarea realităților dureros de actuale. Diferența o face timpul și forma în care se desfășoară viața de zi cu zi. În același timp, această descriere a vieții oamenilor din Babilon, m-a impulsionat să iau atitudine și să acționez mai mult în planificarea și obținerea succesului financiar.

Despre ce se vorbește în cartea ,,Cel mai bogat om din Babilon”?

Cartea ,,Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason reprezintă un ghid de înțelegere a lumii financiare pe înțelesul tuturor. O călătorie în timp, în îndepărtatul Babilon, bogată în povestiri fascinante care au la bază învățături despre planificare financiară, succes financiar, principii financiare. O carte despre modalități prin care poți să câștigi bani, să-i păstrezi și să-i pui la treabă, astfel încât să câștigi de pe urma lor și mai mulți bani.

Cartea conține 143 pagini și cuprinde 11 capitole (majoritatea reprezentând câte o povestire), unul dintre care merită să-l subliniez aici:

Cele 7 leacuri împotriva sărăciei
 1. Începeți să vă umpleți punga cu aur;
 2. Controlați-vă cheltuielile;
 3. Înmulțiți-vă aurul pus deoparte;
 4. Aveți grijă să nu vă pierdeți comorile;
 5. Transformați-vă căminul într-o investiție profitabilă;
 6. Asigurați-vă un venit pentru viitor;
 7. Perfecționați-vă talentul de a câștiga.
Plusurile acestei cărți sunt:
 • Limbajul folosit e unul simplu, în același timp profund, care amintește ușor de limbajul biblic și captivează cititorul;
 • Conținutul cărții e prezentat sub formă de parabole babiloniene, ce au la bază învățăminte valoroase de ordin financiar și nu doar;
 • Maniera simplistă și autentică în care sunt redate informațiile, face ca acestea să fie pe înțelesul cititorului;
 • Experiențele de viață relatate, care țin focusată atenția cititorului și-l determină inconștient să mediteze în timpul lecturii asupra celor citite.

Ce mi-a placut mult la această carte este actualitatea principiilor de bază ale lumii financiare transpuse în timp și spațiu de mii de ani, care sunt puse în practică în întreaga lume. De menționat, impactul emoțional al lecturii care te pișcă puțin și-ți șoptește ,,trezește-te și fă ceva” 🙂 .

Ce nu mi-a placut? Mi-aș fi dorit să fie cartea mai groasă 🙂 , adică să conțină mai multe povestiri, căci tare au fost captivante și cu tâlc.

Concluzie

Cartea ,,Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason e una din acele cărți care nu ar trebui să lipsească din biblioteca ta. Ea îți oferă nu doar o perspectivă asupra realităților vieții, ci și soluții concrete. Te poți bucura și de înțelepciunea oamenilor din îndepărtatul Babilon împărtășită în filelele acestei cărți.

Personal această carte m-a ajutat să-mi revizuiesc bugetul și să cresc economiile, aplicând principiul de a te plăti pe tine însuți. De asemenea, a accentuat încă o dată conștientizarea locului și rolului finanțelor personale în viața noastră și necesitatea de a le administra înțelept.

Poate ai citit deja cartea ,,Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason. Dacă e așa, te invit să împărtășești impresiile tale mai jos în comentarii. Cu siguranță nu te-a lăsat indiferent/ă această carte 🙂 .

Dacă nu ai citit-o încă, îți recomand cu căldură să te bucuri de lectura acestei cărți și de povețele ei financiare. Poți să transmiți și prietenilor tăi această recenzie de carte, dacă ți-a plăcut și consideri că și ei sunt în căutarea unei cărți bune de educație financiară.

Lectură plăcută!

Stela

Un Ebook în dar pentru tine!

20 de măsuri eficiente care te pot ajuta să reduci una dintre cele mai mari griji ale oamenilor – cea legată de bani.

Descarcă gratuit!


  3 replies to "Cel mai bogat om din Babilon- George S. Clason, recenzie de carte"

  • Simona L.

   Toate cartile recomandate de tine mi-au fost de ajutor, dar asta parca are un loc aparte. Parca ti se baga sub piele, ai impresia ca citesti ceva lejer si cand colo in spate e ditamai invatatura financiara.
   Iti multumesc Stela ca ai adus cartea asta in viata mea.

   • Stela Barbaroș

    Cu mare drag, Simona!
    Mă bucur că ți-a fost de ajutor și mulțumesc că ai împărtășit impresiile tale!

  • Nat

   Draga Stela, am citit si eu aceasta carte pe nerasuflate si sunt totalmente de acord cu cele mentionate de tine.
   Pentru mine aceasta carte este ca un abecedar: simpla, pe intelesul tuturor, dar in acelasi timp include in sine informatii numai bine de stiut pentru cei care sunt la inceput de drum in ale educatiei financiare, exact ca si elevii din clasa intii care invata initial literele din alfabet, elemente simple, dar care sunt atat de importante si de baza in obtinerea unor rezultate viitoare.
   Cu toate ca povestirile sunt dintr-un trecut indepartat, o lume de mult uitata, povetele expuse pe manuscrise pot fi cu adevarat aplicate si in prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.