Cartea ,,Secretul libertății” de Napoleon Hill a fost descoperită de mine pur întâmplător, într-o zi de vară, când căutam o carte de educație financiară într-o librărie.

Am observat în librărie un coș cu cărți la o reducere de 50%, erau de parcă uitate și lăsa-te într-o parte. Atunci am fost curioasă să văd, ce genuri de cărți sunt puse la acea promoție? În mare parte erau tot felul de romane, dar printre ele, am găsit și această carte. Am fost uimită de acest lucru, mai ales, după ce am răsfoit cartea și am citit câteva pasaje. În sinea mea îmi spuneam: ,,Locul acestei cărți nu e în acest coș, locul ei e la mine în bibliotecă” :).

După ce am cumpărat-o, simțeam de parcă am salvat-o din acel loc. Am înțeles că are un conținut nespus de valoros și merita să fie tratată ca atare, fiind la un preț foarte mic comparativ cu cărți din aceeași categorie. Și nu am greșit… Pe măsură ce o citeam îmi confirma acest lucru.

Ei bine, gata cu povestea! Hai să-ți dau mai multe detalii despre carte!

,,Secretul libertății” este o carte de dezvoltare personală și are la bază manuscrisul lui Napoleon Hill. Conținutul său s-a dovedit atât de controversat, încât a fost ținut în secret din anul 1938, mai bine de 70 de ani. Are un mesaj extrem de puternic și profund, care îți insuflă calea spre o existență armonioasă, spre împlinire personală, spre succes într-o lume unde mintea umană este expusă la frică și nesiguranță, la orice pas.

Cine este Napoleon Hill și despre ce vorbește în cartea ,,Secretul libertății”?

Napoleon Hill a fost un celebru autor american de literatură motivațională. A formulat ,,filosofia succesului, filosofia împlinirii”, ajungând consilier pentru oameni de afaceri, lideri politici și președinți. De asemenea, e autorul celebrei cărți ,,De la idee la bani”, care e cea mai vândută carte din toate timpurile.

În cartea de față, Napoleon Hill face cunoscute metodele și morala lui cu privire la spiritualitate și starea generală de bine prin prisma propriilor experiențe, dar și a straniului interviu cu Diavolul. Abordează princiipile succesului și subiecte mai sensibile, precum religia și educația. Toate acestea sunt prezentate în cele 12 capitole înșirate pe 235 pagini.

,,Secretul libertății” îți oferă o imagine clară a celor 7 pricipii trasate de Hill, care te pot ajuta să treci peste obstacolele care apar în calea vieții:

  • Claritatea în definirea scopului;
  • Autocontrolul;
  • Să învățăm din greutăți;
  • Să controlăm influențele exercitate de mediul în care trăim;
  • Timpul (să facem din gândurile pozitive un obicei și să învățăm cum să devenim înțelepți);
  • Armonia (să folosim claritatea în definirea scopului, astfel încât acesta să devină principalul factor de decizie în planurile mental, spiritual și fizic);
  • Prudența (gândește-ți planul înainte de a acționa).
Plusurile acestei cărți sunt:
  • Limbajul utilizat de autor e foarte familiar și ușurează lectura cititorului;
  • În mare parte conținutul cărții ia forma unui dialog continuu dintre autor și Diavol, care ține în suspans cititorul pe tot parcursul lecturii;
  • Confesiunile autorului despre perioadele de eșec și de succes din viața sa, predispune cititorul la pătrunderea sensului celor citite.

Ce mi-a placut mult la această carte e interviul lui Napoleon Hill cu Diavolul, care are o ambundență de mesaje profunde, ce ușor și puternic zguduie ființa cititorului. Natura fascinantă și provocatoare a dezvăluirilor făcute de autor cu privire la calea spre împlinire spirituală și materială intrigă cititorul până în adâncuri.

Cartea ,,Secretul libertății. Diavolul păcălit” e una din cărțile care m-a ajutat să ies din letargie și să îndepărtez gândire negativă din viața mea. M-a luminat, conștientizând încă o dată că calitatea vieții mele depinde de mine. Mi-a dezlănțuit o dorință de cunoaștere mai aprofundată a propriei ființe și de explorare a tărâmului de dezvoltare personală și spirituală.

Te invit să descoperi o nouă perspectivă asupra vieții tale. Principii de valoare care le poți aplica zi de zi spre atingerea armoniei și bunăstării tale, citind această carte.

Aș fi foarte bucuroasă să împărtășești impresiile sau revelațiile tale în urma lecturii, lăsând un comentariu mai jos. Te încurajez să-i ajuți și pe prietenii tăi să le cunoască.

Pănă la noi lecturi!

Stela

Un Ebook în dar pentru tine!

20 de măsuri eficiente care te pot ajuta să reduci una dintre cele mai mari griji ale oamenilor – cea legată de bani.

Descarcă gratuit!


Leave a Reply

Your email address will not be published.