De când am devenit mămică, am realizat cât de multe lucruri putem învăța de la copiii noștri și câte momente de conștientizare putem trăi alături de ei, inclusiv, legate de bani. Ca să fiu mai explicită și clară, am să-ți povestesc un moment din viața mea. 🙂

„Acești bani sunt pentru tine.”

Într-o zi lucram ceva la proiectele mele. Se apropie de mine Dragoș, băiețelul meu de 5 ani, care avea niște monede în pumn. (Apropo sunt norocoasă, că mă mai lasă din când în când să lucrez atunci când am de terminat ceva important sau am eu multă inspirație 😄)

Mă privește și zice:

“Mama, acești bani sunt pentru tine.” (Bani din pușculița lui)

Am rămas suprinsă și emoționată…și îl întreb, așa cum nu eram prea sigură dacă să-i iau sau nu:

“De ce vrei să mi-i dai?”

La care el mi-a răspuns:

“Ți-i dau pentru că îi ajuți pe oameni.”

Eram blocată pentru un moment…, dar în următoarele clipe mi-am amintit că este foarte important să primim cu ușurință și recunoștință, chiar și bani, indiferent de la cine și ce sumă.

I-am mulțumit, l-am sărutat și am pus banii în portmoneu…Este greu să exprim ce era în acele clipe în sufletul meu!

Să învățăm să dăruim și să primim!

Ce vreau să subliniez e că copiii dăruiesc și primesc cu mai multă ușurință și bucurie decât adulții, inclusiv, când vine vorba de bani.

Așa deci, hai să învățăm mai multe de la copiii noștri, să învățăm să dăruim și să primim cu deschidere și recunoștință orice primim în viața noastră, chiar și bani. Căci și la capitolul legat de bani, avem nevoie să ne dezvoltăm mai mult acest mușchi.

Să spulberăm convingerea limitativă, care am auzit-o și o auzim des că: “Dacă dai, n-ai.” Să o înlocuim cu o convingere sănătoasă, cum ar fi: “Dacă dăruiești, primești.”

Să privim și din perspectiva Legii Compensației: “Cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obţine. Întotdeauna vom fi recompensaţi pe deplin pentru ceea ce facem.” – Peter Arnold

Ce este și cum funcționează Legea compensației?

Legea compensației se bazează pe principiul Cauză-Efect și presupune că orice gând care îl ai, orice atitudine, orice acțiune care o faci în prezent va avea niște rezultate în viitor. Orice gând, emoție, atitudine, acțiune e asemeni unei sămânțe plantate care va aduce roade. Care va fi roada? Depinde de calitatea, cantitatea semințelor, de când/unde /cum le cultivi, cum ai grijă de semințe ca să crească…

E bine de știut și următorul aspect al legii compensației. Să ne imaginăm că aduci o valoare concretă în viața cuiva și nu primești înapoi ceea la ce te așteptai să primești.

Ideea este că leagea compensației spune că nu vei fi neapărat compensat în momentul sau de la persoana căreia i-ai oferit ceva, ci poate să vină către tine de la altcineva, în alt context și în altă perioadă a vieții, cu o valoare mult mai mare.

Mai multe despre legea compensației poți găsi în cartea „Legea compensatiei divine in Profesie, Bani si Miracole” de Marianne Williamson.

Cu siguranță și tu ai sesizat cum funcționează legea compensației în viața ta, doar că nu tot timpul ai fost conștient/ă de funcționalitatea ei. Cu siguranță înveți de la copiii tăi multe lucruri și te simți binecuvântat/ă că există în viața ta.

Te invit să-ți permiți să fii în continuare deschis/ă să primești, să dăruiești și să nu te oprești de învățat din lecțiile ce ți le oferă viața ta!

Tu ce lecții de viață ai trăit recent sau consideri că merită să le împărtășești? Le aștept cu drag în comentarii!

Spor la lecții de viață!

Stela

Un Ebook în dar pentru tine!

20 de măsuri eficiente care te pot ajuta să reduci una dintre cele mai mari griji ale oamenilor – cea legată de bani.

Descarcă gratuit!


    1 Response to "Lecția de viață #1 – „Acești bani sunt pentru tine.”"

Leave a Reply

Your email address will not be published.