În vacanța petrecută la munte, în vara aceasta, am avut parte de o nouă lecție de viață: „Poți lua ce vrei fără să plătești”. 🙂

Ca de fiecare dată când trăiesc așa momente le gravez în inima mea, le aștern pe foaie și aleg să le împărtășesc cu tine, cel/cea care citește aceste rânduri.

„Poți lua ce vrei fără să plătești”

Eram la râu cu băiețelul meu… eu studiam pietrele, el voia să construiască ceva din pietre. Era un moment de Prezență Împreună în brațele naturii.

La un moment dat, îmi spune că are o stare de bine la râu și că este emoționat și mă întreabă cum mă simt. Și continuă:

“Îmi place să construiesc cu pietre mai mult decât lego, pietrele sunt rezistente.”

Apoi mă întreabă:

“Îți place să fii mai mult în natură?”

Eu îi răspund că da și îl întreb la rândul meu:

“Cu ce îți place să te joci mai mult cu jucăriile sau cu ceea ce găsești în natură?”

Eram curioasă să văd cum percepe lucrurile. Iată și răspunsul:

 “Cu ceea ce găsesc în natură… poți lua ce vrei fără să plătești.”

Voia să spună că poate să se joace cu ceea ce îi oferă natura fără să dea bani, așa cum ar fi nevoie când merge într-un magazin de jucării.

Pentru mine a fost un moment de “Daa”. Așa este natura ne oferă atâtea de ce avem nevoie cu adevărat din punct de vedere fizic, emoțional, mental și spiritual, pentru care putem fi recunoscători. Iar noi nu tot timpul avem ochi să vedem și să apreciem asta, mai uităm că suntem un tot Întreg…

Cu ce plătim noi?

Nu-i nevoie să ne refugiem în lumea virtuală, la cumpărături în mall-uri, să alunecăm în obiceiuri nesănătoase pentru terapie, care ne costă timp, bani, energie, atenție, viață – Mama Natură e cel mai bun terapeut. Atâta cât simți Ea te poate îmbrățișa și îți poate oferi iubire, conținere, susținere, liniște, muzică, alinare, vindecare – hrană pentru trup și suflet.

Mă întrebam ce oferim, ce putem oferi noi naturii? Pentru că suntem mereu într-un joc de “a dărui = a primi”, conform legii compensației. Probabil de ceea ce oferim, putem vedea clar ce se întâmplă la scară mare cu natura. Iar ceea ce putem oferi e grija și atenția noastră, respectul și iubirea noastră, îmbrățișarea conștientizării că natura e parte din noi, e în noi.

În dans cu natura…

Cu natura suntem într-un dans continuu, pe care îl putem simți, dincolo de ceea ce vedem cu ochiul fizic, dacă ne dăm voie. Ea ne încarcă cu energia de care avem nevoie, ne susține viața la propriu și la figurat. Și de asta cred că putem să ne reamintim, de fiecare dată:

  • când pășim desculți pe iarba moale și catifelată a pământului,
  • când privim cerul azuriu,
  • când lăsăm razele aurii ale soarelui să ne încălzească și să ne lumineze chipul,
  • când vântul ne mângâie și pătrunde trupul,
  • când ploaia ne picteză cu licoarea cerului…

Te las pe tine să continui, să-ți amintești de momentele în care ai simțit o conexiune puternică cu natura, pentru care acum poți emana Recunoștință.

Te invit la un moment de introspecție și de reflexie asupra următoarelor întrebări: Ție ce-ți oferă natura? Ce relație ai cu natura? Cum o onorezi?

Dacă simți, împărtășește mai jos în comentarii, gândurile tale care au curs din întrebările de reflexie sau dacă ai rezonat cu cele scrise în articol fă un share.

Cu vibrația naturii,

Stela

Un Ebook în dar pentru tine!

20 de măsuri eficiente care te pot ajuta să reduci una dintre cele mai mari griji ale oamenilor – cea legată de bani.

Descarcă gratuit!


Leave a Reply

Your email address will not be published.